ACTUEEL

VWS en IGZ: voorkeur voor geregistreerde spuiten

Het ministerie van VWS en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben een standpunt ingenomen over de kwaliteit en de vergoeding van methotrexaat-injectiespuiten. In grote lijnen komt het er op neer dat methotrexaat-injectiespuiten die als geneesmiddel zijn geregistreerd de voorkeur verdienen boven niet-geregistreerde spuiten. Aanleiding voor dit standpunt zijn vragen van patiënten, apothekers, zorgverzekeraars en beroepsbeoefenaren over de kwaliteit en de vergoeding.

Methotrexaat-injectiespuit

Wanneer er redenen zijn om een sterkte voor te schrijven waarvoor geen geregistreerd geneesmiddel beschikbaar is, kan een ongeregistreerde methotrexaat-injectiespuit een alternatief zijn. Vanuit kwaliteitsoogpunt verdient een grootbereid geneesmiddel daarbij de voorkeur boven een magistraal bereid geneesmiddel, mits bij de grootbereiding is voldaan aan de kwaliteitseisen zoals vastgelegd in de IGZ circulaire Grootbereiders van februari 2007, meldt de IGZ.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top