ACTUEEL

IGJ geeft Residentie Buitenzorg aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Residentie Buitenzorg een aanwijzing gegeven. Er zijn risico's voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De aanwijzing geldt voor de verpleegunit in Groningen. In deze kleinschalige woonvoorziening verleent Residentie Buitenzorg zorg aan 10 mensen met dementie.

De inspectie constateert tekortkomingen op het gebied van medicatieveiligheid, deskundigheid en kwaliteit & veiligheid. De IGJ constateerde in mei 2017 na een eerste bezoek al dat de zorgaanbieder op meerdere thema's niet aan de normen. Residentie Buitenzorg stuurde de inspectie resultaatverslagen over de verbeteringen.

Hernieuwd bezoek in december 2018 leerde dat de tekortkomingen toegenomen waren. De inspectie heeft op dit moment onvoldoende vertrouwen in de wijze waarop Residentie Buitenzorg stuurt op de kwaliteit en veiligheid van zorg op locatie de verpleegunit. De inspectie concludeert daarom dat vervolgmaatregelen nodig zijn.

Adequaat

De inspectie wil met deze aanwijzing bereiken dat de noodzakelijke verbetermaatregelen op deze locatie alsnog worden getroffen en er op de structurele naleving daarvan adequaat wordt gestuurd. Stichting Residentie Buitenzorg krijgt vier weken de tijd om de benodigde verbeteringen door te voeren in het thema medicatieveiligheid.

De zorginstelling krijgt daarnaast vier maanden de tijd voor de verbeteringen op het gebied van deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Als Residentie Buitenzorg niet aan de aanwijzing voldoet, volgt mogelijk een last onder dwangsom of bestuursdwang.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top