ACTUEEL

Schoonmaker wil niet zwijgen over gruwelvondst

Een 50-jarige inwoner van Venray heeft bij de politie aangifte gedaan van de vondst van menselijke lichaamsdelen in de kelder van een voormalige psychiatrische inrichting in Venray in 2006. De man zegt zich niet langer te willen houden aan de zwijgplicht die hem naar eigen zeggen is opgelegd. De politie heeft maandag een bericht hierover in het AD bevestigd.

Emmers met ledematen

Peter Swinkels kreeg in 2006 de opdracht om een voormalig mortuarium in een gebouw van het huidige GGZ Noord- en Midden-Limburg leeg te ruimen. Swinkels zegt daar in het bijzijn van getuigen emmers met afgehakte ledematen, hersenen, afgeknipte tenen en andere organen gevonden te hebben. Swinkels moest de menselijke resten in een koeling doen. De volgende dag waren alle overblijfselen volgens Swinkels verdwenen.

Doorbreken zwijgplicht

Swinkels doorbreekt na vier jaar zijn zwijgplicht. “Ik kon er niet meer van slapen. Ik vind het oneerbiedig hoe daar met de doden is omgegaan,” aldus Swinkels.

Obducties

Een woordvoerder van de GGZ Noord- en Midden-Limburg bevestigde dat in het vroegere mortuarium tot midden jaren '90 obducties plaatsvonden voor wetenschappelijk onderzoek. Daarbij werden lichaamsdelen op sterk water gezet. Meer kon hij hierover nog niet kwijt. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top