Finance

NZa onderzoekt weekendtoeslagen tandartsen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is een onderzoek begonnen naar de weekendtoeslagen die tandartsen vragen. Dat is gebeurd naar aanleiding van signalen dat sommige tandartsen teveel in rekening brengen voor behandelingen in het weekeinde. Daarmee hebben zij mogelijk de wet overtreden en patiënten gedupeerd. Dat maakte de NZa maandag bekend.

Hoogte weekendtoeslag

Op de antwoordapparaten van verscheidene tandartsen wordt vermeld dat zij in het weekeinde een toeslag in rekening brengen bovenop het normale tarief. Die toeslag varieert in sommige gevallen van 80 tot 100 euro. Volgens de Wet marktordening gezondheidszorg mag de weekendtoeslag overdag niet meer dan 19,50 euro bedragen en tussen 18.00 en 08.00 uur het dubbele.

Gedupeerde patiënten

Tandartsen die meer in rekening brengen, overtreden niet alleen de wet maar duperen ook hun patiënten. Die krijgen de extra toeslag namelijk niet vergoed van hun zorgverzekeraar. De NZa roept gedupeerde patiënten op zich te melden. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top