Vastgoed

BAM bouwt nieuwe epilepsie-poli in Heemstede

BAM Bouw en Techniek gaat de nieuwe polikliniek van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) ontwikkelen en bouwen. BAM verwacht de poli in Heemstede in het voorjaar van 2020 op te leveren. De kosten bedragen bijna zeven miljoen euro.

Dat meldt BAM op 10 april in een persbericht. Het betreft een zogenaamd ‘design- en construct-overeenkomst’. Met de nieuwbouw van 2400 vierkante meter breidt SEIN haar locatie Meer en Bosch uit met een duurzame huisvesting voor poliklinische behandel-, research- en kantoorruimtes. De nieuwe polikliniek is ontworpen door studioWA! En sluit aan op de paviljoenachtige bouw van Meer en Bosch en de architectuur van de Koningin Emmakliniek die er naast ligt.

Energieneutraal

BAM rust de nieuwbouw uit met warmte-koude-opslag. Deze installatie heeft voldoende capaciteit om ook de Koningin Emma Kliniek van duurzame energie te voorzien. Net als op de andere gebouwen van Meer en Bosch komen er zonnepanelen op het dak te liggen. Door de verschillende maatregelen wordt de nieuwe poli energieneutraal.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top