ACTUEEL

Kabinet hanteert opnieuw bijbels vaccinatie-argument

Of ouders ‘in hemelsnaam’ hun kinderen wilden laten vaccineren, met deze woorden probeerde VVD-staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) deze week gereformeerde tegenstanders van vaccinatie op andere gedachten te brengen.

“Tegen al die ouders die nog twijfelen of die het niet hebben gedaan, zou ik ook nu willen zeggen: help ons mee om die vaccinatiegraad te verhogen”, aldus Van Ark na het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. “Maar help vooral al die kinderen die mogelijk in onveilige situaties komen en laat in hemelsnaam je kind vaccineren.”

Naastenliefde

Een slim bedachte christelijke referentie, aldus betrokkenen. Helemaal toevallig lijken de bewoordingen in ieder geval niet, wanneer bedacht wordt dat ook staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS met bijbelse argumenten op de proppen kwam tijdens een bezoek aan de gemeente Neder-Betuwe, die met een vaccinatiegraad van net vijftig procent de slechtst ingeënte gemeente van Nederland is. Blokhuis noemde vaccinatie een daad van naastenliefde en een door god gegeven instrument ter bevordering van de gezondheid.

Belangrijker nog is het feit dat het kabinet steeds nadrukkelijker signalen afgeeft een vaccinatieplicht te willen overwegen als de vaccinatiegraad nog verder daalt.  Blokhuis merkte daar in Neder-Betuwe over op dat hij daarbij in eerste instantie denkt aan een tijdelijke vaccinatieplicht voor zorgverleners.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

13 april 2019

Vanuit de VS en lobbyisten in Brussel aangestuurd virus circus krijgt het zelfde niveau als de klimaat drammers alles moet wijken .(politiek Den Haag). Ook op dit gebied wordt dan ook alles maximaal uitvergroot . Terwijl het aan de andere kant oorverdovend stil blijft op vragen ( van verontrusten ouders ) o.a. op medisch aantoonbare wettenschappelijk bewijzen van de werkzaamheid , mogelijke schadelijkheid (lange termijn studies) etc , om een paar terechte vragen te noemen. Zelfs bij het jaarlijks griepvirus circus heeft men dit immers nog nooit wetenschappelijk kunnen aantonen dat deze vaccinatie werkt, juist ouderen met een verzwakt immuunsysteem worden na deze griep vaccinatie er niet beter op. Overheid had zich beter (destijds) druk kunnen maken over de inmiddels 94 doden bij het qkoords schandaal ,waar de slachtoffers jarenlang hebben moeten procederen voor een schamele afkoop regeling , omdat verantwoordelijke landbouw (voormalige) minister Verburg niet ingreep bij de overpopulatie aan geiten in de provincie Brabant .

Syl Krul

14 april 2019

Tja bijgelovigen voor bijgelovigen...en de rest (oa lyme epidemie slachtoffers, oxycodone verslaafden) kan doodvallen! Overigens.. "verantwoordelijke" landbouwministers bestaan niet in NL; wel plucheplakkende mutsen die stalbranden prima want goedkoper vinden, honden en katten martelen faciliteren en bijen en hun omgeving liever vergiftigd zien! Om maar een paar uitwassen van de gore bio-industrie in NL te benoemen...

Top