ACTUEEL

Zorgboerderijen krijgen kwaliteitskeurmerk

Zorgbelang Drenthe roept een pilotgroep in het leven om een kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen te ontwikkelen. Volgens Zorgbelang Drenthe tonen de misstanden bij Diogenes het nut van een dergelijk keurmerk aan.

Kwaliteit zorgboerderijen

Demissionair staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS wilde in februari nog niet aan een verplicht keurmerk voor woon- en zorgboerderijen voor verstandelijk gehandicapten. Zorgbelang Drenthe neemt nu zelf het initiatief om een instrument te ontwikkelen waarmee de kwaliteit van zorgboerderijen kan worden gemeten.

Misstanden Diogenes

De zorg bij zorgboerderij Diogenes laat volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg te wensen over. Zo werden bewoners en medewerkers bijvoorbeeld geïntimideerd, is er sprake van misbruik en zouden er extreme salarissen betaald worden aan de directie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top