Finance

ABN Amro: wetsvoorstel VS versterkt aandelen in zorg

ABN AMRO verwacht dat het aangenomen wetsvoorstel voor de hervorming van de Amerikaanse gezondheidsstelsel gunstig is voor aandelen op het gebied van gezondheidszorg. Dat bericht de Telegraaf.

Zorgwet VS

Vooruitlopend op de aanname van de wet stond  de sector al in de belangstelling, stellen analisten van de bank. Door de nieuwe wet krijgen miljoenen onverzekerde Amerikanen een ziektekostenverzekering. Hoewel de hervormingen zijn begroot op 940 miljard dollar de komende tien jaar, is de verwachting dat het nieuwe zorgstelsel ook tot aanzienlijke besparingen leidt.

Gezondheidsaandelen

Analisten van ABN AMRO denken dat ook het hoge aantal fusies en overnames in de sector de koersen een impuls heeft gegeven, evenals de winsten die beter waren dan men had verwacht. Ook verleggen beleggers na het forse herstel van de financiële waarden en de cyclische fondsen hun blik meer naar gezondheidsaandelen, meldt de Telegraaf.

Ziekenhuizen en farmaciebedrijven

Ziekenhuizen en farmaciebedrijven kunnen nu al profiteren van de wetgeving doordat meer mensen aanspraak kunnen maken op zorg, zo speculeerden sommige beleggers maandag, meldt het ANP. Farmaciegigant Pfizer steeg 1,4 procent in koers, voor concurrent Merck kwam er een winst van 0,6 procent op de borden. ABN AMRO noemt Merck, Sanofi-Aventis, Abott Labs en Bristol-Myers als favorieten beursgenoteerde bedrijven in de gezondheidszorg.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top