ACTUEEL

Kliniek Michael P. stuurt weer patiënten ten onrechte met verlof

De forensisch psychiatrische kliniek Roosenburg in Den Dolder, de kliniek waar de moordenaar van Anne Faber verbleef, heeft opnieuw ten onrechte patiënten met verlof gestuurd.

Dat blijkt uit interne notulen uit maart 2019 die in het bezit zijn van het AD. Het gaat om personen die niet vanwege een misdrijf in de kliniek verblijven.

Veiligheid Incident Melding

Het betreft notulen van een veiligheidsoverleg van begin maart 2019, waarin een aantal VIM’s wordt besproken, VIM staat voor Veiligheid Incident Melding. Daaruit valt op te maken dat verschillende patiënten met verlof zijn geweest terwijl ze geen vrijheden hadden. ”Eenmaal is een rapportage van een behandelaar verkeerd geïnterpreteerd, en is er geconcludeerd dat er vrijheden waren. De anderen keer waren vrijheden ingetrokken (…) en zijn ze teruggeven zonder akkoord van behandelaar.”

Ontrechte vrijheden

Onlangs bleek uit vernietigende inspectierapporten dat Michael P., de moordenaar van Anne Faber, ook vrijheden kreeg zonder dat deze waren getoetst. Ook bleek dat hij totaal niet toe was aan deze vrijheden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top