ACTUEEL

Cliënt trekt klacht in bij tuchtrechter in na excuus

Een vrouw heeft haar klacht tegen een verpleegkundige ingetrokken tijdens een zitting bij het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven. De vrouw verweet de verpleegkundige verkeerd gebruik van een morfinepomp en onheuse bejegening bij de stervensbegeleiding van haar man in februari 2009. Dit meldt Bijzijn.

Misverstand

Tijdens de tuchtzaak ontstond er wederzijds begrip. Wat de familie als onheuse bejegening heeft ervaren, was goed bedoelde extra hulp. De verpleegkundige wilde de familie leren hoe ze de spuit in de morfinepomp moesten verwisselen. Dat kwam op de echtgenote over alsof ze het zelf maar moesten oplossen. De verpleegkundigde legde hen dit juist uit om hun onzekerheid weg te nemen. De echtgenote trok na deze uitleg en de welgemeende excuses haar klacht in.

Excuses verboden

Tijdens de zitting werd ook duidelijk dat verpleegkundige direct na het horen van de ontevredenheid bij de familie, excuses heeft willen aanbieden. Dit werd haar echter door de leidinggevende verboden, omdat deze het een te emotionele kwestie vond. De leidinggevende vond het reden tot ontslag, waarna de verpleegkundige haar baan heeft opgezegd, aldus Bijzijn. Ze is wel blijven werken bij haar andere zorgwerkgevers, omdat ze zich “verpleegkundige in hart en nieren” voelt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top