ACTUEEL

Hasekamp vreest voor bevriezing marktwerking

Pieter Hasekamp, directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), vreest dat de marktwerking in de zorg de nek wordt omgedraaid. Dat meldt persbureau Novum naar aanleiding van uitspraken van Hasekamp in Trouw.

Liberalisering gezondheidszorg

Het zijn onzekere tijden voor zorgverzekeraars nu er een links kabinet op komst lijkt te zijn. De PvdA, SP en GroenLinks zijn geen voorstanders van marktwerking. De zorgverzekeraars zijn juist tevreden over de liberalisering in de ziekenhuiswereld. Zij pleiten voor een verdergaande liberalisering in de gezondheidszorg. Hasekamp is bang dat een nieuwe regering de klok terug zal draaien of twee stelsels zal hanteren. Dit maakt de zorg echter onnodig ingewikkeld, meent hij.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

24 maart 2010

de uitspraken van de heer Hasekamp laten zien dat ZN en haar leden wellicht niet de pleitbezorgers zijn voor de belangen van de patiënt/cliënt/zorgbehoeftige die de politiek sinds "paars" van hen wilde maken. PvdA, SP en GroenLinks lijken zich dit nu te realiseren en werk te maken van de belangen van hun cliënten/kiezers. en die vragen een zorgaanbod dat gestuurd wordt door hun behoefte en niet door bedrijfseconomische overwegingen.

Anonym

24 maart 2010

De heer Hasekamp lijkt in het artikel in Trouw niet te weten waar hij het over heeft.

Top