ACTUEEL

Groningen start schakelafdeling om ouderen uit SEH te houden

Zorggroep Groningen heeft een schakelafdeling geopend in Maartenshof. Deze afdeling is bedoeld voor oudere patiënten die op de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis terechtkomen, maar geen medische behandeling in het ziekenhuis nodig hebben.

Een geriater op de SEH kan de patiënt dan doorverwijzen naar de schakelafdeling in Maartenshof. Daar stelt een behandelteam vast welke zorg en behandeling de patiënt nodig heeft. Maartenshof verwijst de patiënt vervolgens door naar de best passende vervolgplek. De nieuwe schakelafdeling is ontwikkeld door Zorggroep Groningen, het Martini Ziekenhuis en zorgverzekeraar Menzis.

Infecties

Nu komt het nog vaak voor dat ouderen onterecht in een ziekenhuisbed terechtkomen. Als ouderen geen medische behandeling nodig hebben, is een verblijf in het ziekenhuis niet wenselijk. Er is meer risico op verwardheid en vallen, en in het ziekenhuis is de kans op het oplopen van infecties groter.

Na een eerste diagnose en behandeladvies op de SEH stelt het behandelteam op de schakelafdeling in Maartenshof binnen vijf werkdagen een advies- en behandelplan op en verwijst de patiënt door naar de beste passende vervolgplek. Dat kan zijn terugkeer naar huis, eventueel met passende zorg, of andere vormen van kortdurend of langdurend verblijf bij Zorggroep Groningen of een andere zorginstelling.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top