ACTUEEL

Spoedpost huisartsen Houten sluit per 1 juli 2019

De spoedpost huisartsen in Houten gaat sluiten. Per 1 juli 2019 kunnen patiënten terecht in Zeist, Utrecht en Nieuwegein. Deze maatregel is het gevolg van een tekort aan gekwalificeerd personeel.

Patiënten uit de gemeenten wijk bij Duurstede en Bunnik kunnen straks voor spoedconsulten tijdens avonden, weekenden en feestdagen op afspraak terecht op de spoedpost in het Diakonessenhuis Zeist. In de nacht (tussen 23.00 en 8.00 uur) geldt dit voor het spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis Utrecht. Patiënten uit de gemeente Houten kunnen voor een spoedconsult naar de spoedpost huisartsen in Nieuwegein. Dat meldt gemeente Wijk bij Duurstede op zijn website.

Personeelstekort

De huisartsenspoedzorg kampt al jaren met een flink tekort aan gekwalificeerd personeel. Om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg te kunnen blijven waarborgen is er voor deze maatregel gekozen. Indien medisch noodzakelijk legt de huisarts een visite af. Door de consulten te verplaatsen naar de andere spoedposten komt er enige ruimte in de bezetting en wordt de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben gewaarborgd.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

25 april 2019

Je zou zeggen dat met meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden dit te voorkomen is, mits de vergoeding van de zorg ook hierop aangepast wordt. Of vinden de inkopers deze dienstverlening niet belangrijk genoeg?

Top