Gastvrijheid

'Parkeerkosten ziekenhuizen moeten omlaag'

De parkeertarieven bij ziekenhuizen zijn veel te hoog. Dat stelt de seniorenorganisatie KBO-PCOB, die maandag een petitie begint om de tarieven te verlagen. Deze petitie wordt volgende maand aangeboden aan de Tweede Kamer.

Volgens de organisatie gebruiken ziekenhuizen parkeerders steeds vaker als melkkoe. Parkeertarieven bij ziekenhuizen kunnen volgens de organisatie oplopen tot wel 4,00 euro per uur of 36 euro voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor soms honderden euro’s kwijt zijn.

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis moeten worden beteugeld. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten.

KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

30 april 2019

Niet alleen de parkeertarieven worden gebruikt als melk koe .
De zorgvrager zelf wordt naast het parkeertarief direct € 385 lichter gemaakt (eigen risico ) . Als het tegen zit (wacht tijd )is men al € 421 kwijt . Dit heeft een negatief effect op het zorg klimaat in de start fase van het zorg traject, en werkt zorg
ontwijking in de hand. Het aantal mensen die alleen al de financiële drempel van €385 eigen risico niet kunnen betalen is groeiende . Of er moet een betalingsregeling worden afgesloten bij de zorgverzekeraar .
Het fenomeen eigen risico is natuurlijk te gek van worden . Niemand wil het vrijwillig het ziekenhuis in .

Top