ACTUEEL

'Rokers moeten verslavingszorg vergoed krijgen'

Rookverslaafden zouden een klinische behandeling om van hun verslaving af te komen vergoed moeten krijgen, net zoals dat het geval is bij drank- en drugsverslaafden. Dat stelt verslavingsarts Jeroen Hinneman in een brief aan de Tweede Kamer, meldt de NOS.

"In onze verslavingskliniek krijgen we regelmatig telefoontjes van rookverslaafden die vragen of wij iets voor ze kunnen doen, maar die mensen moeten we afwijzen", schrijft Hinneman. Opname in een kliniek voor tabaksverslaving wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, omdat zo'n behandeling niet in het basispakket zit.

Zorgverzekeraars Nederland zegt in een reactie dat niet de verzekeraar, maar de overheid de inhoud van het basispakket bepaalt. "Wij begrijpen de zorgen van de verslavingsartsen en vinden het goed dat zij dit bij de Tweede Kamer onder de aandacht brengen." (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

30 april 2019

Doe daar gelijk de alcohol verslaving bij . Dat kost de maatschappij ongelofelijk veel aan ziekte last ,ongevallen en immens verdriet en leed .

Har

30 april 2019

Overigens alle vormen van verslaving zijn deels vrijwillig aangegaan . Of wij dit collectief moeten dragen is discutabel !

Top