ACTUEEL

Patiënten 'natuurgenezer' Ross stierven gruwelijke dood

Drie patiënten van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross zijn in juli 2016 een gruwelijke dood gestorven. De drie kankerpatiënten werden snel ziek. Ze begonnen te schokken, hadden veel pijn, konden niet meer lopen en raakten in coma. Dat gebeurde in de uren na een infuus met een alternatief geneesmiddel tegen kanker bij Ross.

Ze werden naar ziekenhuizen gebracht, maar daar konden de artsen niets meer voor hen doen. Dat bleek uit getuigenverklaringen van nabestaanden van de overledenen, dinsdag voor de rechtbank in Krefeld.

3-BP

Ross behandelde in 2016 in het Duitse dorpje Bracht, vlakbij Roermond, kankerpatiënten uit met name Nederland. Twee vrouwen en een man, onder wie een man (55) uit Apeldoorn en een vrouw uit Wijk en Aalburg (43), overleden in 2016 na een behandeling door Ross. Volgens justitie als gevolg van een overdosis van het alternatieve middel 3-broompyruvaat (3-BP), een glucoseremmer. Justitie houdt Ross verantwoordelijk voor de dood van de drie patiënten.

De echtgenote van de man uit Apeldoorn pleegde twee weken na de dood van haar man zelfmoord. "Ze hadden eerder besloten dat als er een ging, de ander ook zou gaan", verklaarde een broer van de overleden man dinsdag.

De Belgische weduwe en de weduwnaar uit Wijk en Aalburg lieten de rechtbank weten dat ze met de huidige kennis van zaken nooit voor een behandeling bij Ross zouden hebben gekozen. Volgens hen stelde hij zijn therapie als biologisch en natuurlijk voor. Maar 3-BP is een chemische stof, aldus justitie. De Nederlandse weduwnaar zei: "Ross beloofde ons dat alles natuurlijk was. Anders hadden we het niet gedaan.'' En de weduwe uit België zei: ,,Als we geweten hadden dat 3-BP experimenteel was en nooit op mensen uitgeprobeerd, en dat de risico's op de lange termijn onbekend zijn, hadden we het niet gedaan.''

De vrouw van de 55-jarige Nederlander uit Apeldoorn zei vlak na de dood van haar man tegen haar zwager: "Hij is vergiftigd.'' En de vrouw van een Belgische patiënte belde vlak voor de dood van haar echtgenote naar Ross: "Stop met het toedienen van infusen!''

Op 14 mei gaat de zaak voor de rechtbank in Krefeld verder. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

1 mei 2019

15.000 p/j dood ( patiënt veiligheid?) in huidige zogenoemde wetenschappelijk bewezen reguliere gezondheid zorg . Daar is nauwelijks podia voor bij de NOS en media ! De heilige huisjes van de farmaceutische industrie en slachtoffers blijven zoveel mogelijk buiten de discussie.

Frank Conijn — www.gezondezorg.org

1 mei 2019

@Har -- Zie https://nos.nl/artikel/2230901-onderzoek-alle-kankermedicijnen-te-duur.html. En zelfs al zou er nog te weinig aandacht voor zijn, dan nog rechtvaardigt dat niet dat men enkele uren na een infuus begint te schokken, veel pijn heeft, niet meer kan lopen en in een coma raakt.

Har

2 mei 2019

Frank ,
Er daar zit nu net het probleem .
De medische wetenschap zelf , geeft aan dat ze in de tang zitten tussen elementen als ; ervaring ,kennis , studies , werking en middelen,/ aanpak. Vanuit de oncologie wordt zelfs toegegeven dat een deel van de huidige kankermedicijnen nauwelijks wat toevoegen aan de kwaliteit van de patiënten. En daarnaast een enorme wissel trekken op het financiële vermogen van een behandeling en ziekenhuis butget .Tuurlijk is dit handelen van Ross niet goed te praten . Maar het zit meer in het verschil en de macht van aandacht op alles wat buiten de box denkt . Hier gaat gelijk je kop er af . En in sommige gevallen ook terecht . Maar de focus wordt wel er uitvergroot in de media als het niet uit de wetenschap komt . Terwijl bijvoorbeeld een Janssen Steur feitelijk de zelfde ( zoals ze het dan noemen) kwakzalverij pleegt.
Er zijn ongelofelijk succesvolle artsen/ chirurgen op deze wereld .Die prachtig werk doen laat daar geen misverstand over bestaan . Maar het gaat mij te ver dat dit succes succes alleen aan de reguliere gezondheid wereld is toe te schrijven . De acute zorg prima , maar interne geneeskunde is minder succesvol vis men toch vaak achter het net . De visie is in de aanpak te veel gericht op het symptoom van de klacht ,terwijl de werkelijk oorzaak van secundair belang wordt geacht . Daar zou in mijn perceptie meer op ingezet moeten worden . Inclusief de preventieve zorg . Schoorvoetend dringt het belang van leefstijl en voeding door in de wereld van de witte jassen .
Dat is een stap in de goede richting en kan veel kosten besparen.

Top