ACTUEEL

Subsidie Slingeland wankelt door salarisplafond

Het salaris van een bestuurder van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem kan het ziekenhuis zijn subsidie van de Provincie Gelderland kosten. De provincie heeft een salarisplafond ingesteld bij subsidieverleningen. Het ziekenhuis verwacht echter geen problemen.  Dat meldt De Gelderlander.

Subsidie voor innovatie

De Provincie Gelderland subsidieert geen instellingen meer die de Balkenende-norm overschrijden. Het Slingeland Ziekenhuis is voor zijn inkomsten voornamelijk afhankelijk van zorgverzekeringspremies, maar innovatieprojecten worden wel gesubsidieerd door de provincie. Een woordvoerster van het ziekenhuis laat in De Gelderlander weten niet meer te kunnen vernieuwen zonder deze subsidie.

Salarisnormen

De woordvoerster stelt dat het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan de geldende normen. Volgens het ziekenhuis is het salaris van de bestuurder van 234.653 euro per jaar vastgesteld volgens de bij zijn aanstelling geldende normen en zou daarom geen bedreiging voor de subsidie moeten vormen. Het is wettelijk niet mogelijk om bestaande contracten open te breken.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top