ACTUEEL

Medewerkers Zorgstroom dwingen sociaal plan af

Medewerkers van thuiszorgorganisatie Zorgstroom in Walcheren gaan ‘verrassende’ acties houden binnen Zorgstroom om zo een sociaal plan af te dwingen. Een aantal medewerkers heeft zich verenigd in de ‘Groep Bezorgde Medewerkers’. Dat meldt de PZC.

Afschuiven financiële problemen

In 2008 kampte Zorgstroom met een tekort van 2,2 miljoen euro. Reden voor de organisatie om te bezuinigen. De vakbonden CNV en ABVAKABO vinden dat Zorgstroom de financiële problemen op het personeel afschuift. ABVAKABO spreekt van een gebrek aan ‘fatsoenlijk werkgeversbeleid’.  Volgens de vakbond heeft de organisatie vorig jaar medewerkers gevraagd loon en uren in te leveren. Vervolgens is het sociaal plan niet doorgegaan en is de reorganisatie ingezet. Marlieze Warnaar van ABVAKABO stelt in de PZC: “Men wordt nu individueel overgehaald om akkoord te gaan met salarisvermindering, of personeel wordt in een traject geplaatst dat nergens toe leidt. Het is willekeur.”

Zorgstroom verbaasd

Léon Phernambucq, directeur van Zorgstroom, begrijpt de commotie niet. Hij zegt medewerkers nog nooit te hebben gevraagd salaris in te leveren.

Sociaal plan

Er bestaan al langer strubbelingen tussen Zorgstroom en de vakbonden. In oktober 2009 liet Phernambucq weten dat de vakbonden in eerste instantie hebben aangegeven mee te willen werken aan een sociaal plan met gedwongen ontslagen, maar later gaven de vakbonden geen gehoor meer aan het verzoek. Zorgstroom zag zich genoodzaakt zich in te schrijven voor een aanbesteding met ontoereikende tarieven.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top