ACTUEEL

Reinier de Graaf gooit organisatie om

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis kiest met een nieuwe organisatiestructuur voor het borgen van medisch leiderschap. Met een nieuwe organisatiestructuur stapt het ziekenhuis af van het traditionele 25 ResultaatVerantwoordelijke Eenheden model.

Om de zorgvraag van de patiënt centraal te zetten en daarmee de juiste zorg, op de juiste plek en het juiste moment te bieden, heeft het Reinier de Graaf zijn organisatiestructuur aangepast. Dat melden zij op hun website.

Voortaan wordt het ziekenhuis gestuurd vanuit vijf verschillende zorgeenheden: Moeder & Kind, Oncologie, Kwetsbare ouderen en Chronische zorg, Acute zorg en Planbare zorg. Ook is er een zesde eenheid, de zelfstandige Reinier Haga centra, waaronder bijvoorbeeld het Reinier Haga prostaatkankercentrum. 

Multidisciplinaire zorg

Deze zorgeenheden werken intensief samen en maken gebruik van elkaars expertise per aandoening. Door de vakgroepen op te splitsen naar inhoud van zorg wordt multidisciplinaire zorg gestimuleerd. Elke zorgeenheid wordt geleid door een algemeen manager en een medische manager, die ook werkt als medisch specialist. Daarmee wordt medisch leiderschap geborgd.

Leiderschap

“Nieuw medisch leiderschap is nodig om deze koers kracht bij te zetten. Onze nieuwe organisatiestructuur brengt nog meer ruimte voor eigen inbreng van medewerkers, innovatie en stimuleert samenwerking tussen specialismen. Wij geloven dat vernieuwen vooruitgang is en streven er elke dag naar om de zorg voor onze patiënten verder te verbeteren”, aldus Carina Hilders, directeur Reinier de Graaf.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top