ACTUEEL

'Neuroloog moet voor begrafenis patiënte betalen'

De ouders van Mariska Lips willen dat neuroloog Gerd L. van het VieCuri ziekenhuis in Venlo de begrafenis van het veertienjarige meisje betaalt . De begrafenis kostte de familie in 2003 zo’n 10.000 euro. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Schadeclaim

De familie dient vooralsnog geen verdere schadeclaims in. Het proces moet in eerste instantie over de dood van Mariska gaan. De advocaat van de familie laat in De Limburger weten dat ze altijd later nog naar de civiele rechter kunnen gaan voor een schadevergoeding.

Fouten bij behandeling

L. moet voor de rechtbank in Roermond verschijnen voor onder meer schuld aan de dood van Mariska. Mariska werd na een val van een paard naar het VieCuri ziekenhuis gebracht. L. zou haar op de verkeerde afdeling hebben laten opnemen, fouten hebben gemaakt bij de behandeling en de bewaking en ernstig nalatig zijn geweest bij het regelen van vervoer van het kind naar een academisch ziekenhuis

Inhoudelijke behandeling

De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt waarschijnlijk in november plaats. Het juridisch-medische rapport over de zaak wordt door vijf deskundigen herzien op verzoek van de verdediging.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top