Vastgoed

Gemeente en zorgaanbieder ontwikkelen samen zorgcentrum

Zorgorganisatie Pieter van Foreest en de gemeente Westland hebben op 6 mei de plannen getekend voor de herontwikkeling van het Naaldhorstterrein in Naaldwijk. Zij starten een haalbaarheidsonderzoek naar de realisatie van een woonzorglocatie.

Op het terrein van Pieter van Foreest staan nu een verouderd verpleeghuis, een ontmoetingscentrum, een behandelpraktijk en een thuiszorgwinkel. De zorgorganisatie wil die graag herontwikkelen met de gemeente en andere samenwerkingspartners.

Percelen

Met slimme ontwerpen en innovaties moet het Naaldhorstterrein straks verschillende groepen mensen, waaronder ouderen met een zorgvraag, de kans bieden om samen of alleen te wonen. De woningen moeten op de plaats van het verpleeghuis komen. Mogelijk worden twee naastgelegen percelen bij de ontwikkeling betrokken. Die zijn nu nog van de gemeente. In het Behandelcentrum Westland blijven gezondheidsfuncties voor de eerste en tweede lijn gehuisvest.

Haalbaarheidsonderzoek

Het haalbaarheidsonderzoek richt zich de komende maanden op de realisatie van een samenhangend woon-, welzijn-, zorgaanbod op het Naaldhorstterrein en eventueel de twee aansluitende percelen aan de zuidoostzijde. Als dat onderzoek positief wordt afgesloten, volgt een ontwikkel- en realisatiefase.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top