ACTUEEL

Animo voor Q-koortspoli overweldigend

De Q-koortspoli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontvangt dagelijks zo’n honderd mensen voor een bloedtest en wekelijks melden zich twintig nieuwe patiënten met ernstige klachten die samenhangen met Q-koorts. Daarnaast bezoeken ongeveer 45 chronische Q-koortspatiënten de poli. Het laboratorium kan de druk nauwelijks aan. Dat meldt NOS.

Drukte op poli

De animo voor de Q-koortspoli is overweldigend. Er ontstaan vertragingen in de behandelingen van patiënten vanwege de drukte. De drukte in het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt veroorzaakt door de grotere bekendheid van de ziekte, waardoor meer mensen zich aanmelden voor een Q-koortstest en ook huisartsen meer dan tevoren op de ziekte letten.

Aantal Q-koorts besmettingen

Waren er vorig jaar maart nog 13 gevallen van Q-koorts besmettingen geteld, nu is dat al 247, weet NOS. In 2009 zijn er in totaal 2.357 besmettingen geregistreerd. In 2008 was dit 1.000 en een jaar eerder nog 168. Sinds 2008 zijn er tien mensen met Q-koorts overleden. Zij leden allen ook aan andere ernstige ziekten.

Bekijk het NOS-item over de Q-koortspoli

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top