ACTUEEL

Opnieuw problemen voor zorgwet Obama

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden moet opnieuw stemmen over de zorgwet die president Barack Obama dinsdag heeft getekend. Bij de behandeling van enkele amendementen door de Senaat in de nacht van woensdag op donderdag zijn kleine procedurele problemen ontstaan, die een nieuwe stemming in het Huis noodzakelijk maken.

Probleem

Dat heeft de leider van de Democratische meerderheid in de Senaat, Harry Reid, gezegd. Hij zei nog niet te weten hoe groot het probleem is.

Omstreden hervormingsplan

Ongeveer 32 miljoen nu nog onverzekerde Amerikanen moeten door de omstreden hervorming een ziektekostenverzekering krijgen. De triomferende Obama sprak na de stemming in het Huis zondag over een overwinning voor het Amerikaanse volk, zijn Democratische Partij over een historische beslissing. De Republikeinen zijn fel gekant tegen de nieuwe wet, ze vinden dat de overheidsbemoeienis te groot wordt. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top