Vastgoed

Failliet De Buurtzuster verkoopt panden

Zorgondernemers Marriëtte en Gerard Brouwer van het failliete De Buurtzuster hebben woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout in Zuidlaren en Hotel Braams in Gieten verkocht aan beleggers. De panden worden nu verbouwd. Hotel Braams, uit 1617, krijgt deels een zorgfunctie.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden op 14 mei. Een inwoner van Zuidlaren heeft het voormalige Zuidlaarder Hout voor 1,35 miljoen euro gekocht. Het is de bedoeling er weer een zorgbedrijf te vestigen. De verbouwing zal waarschijnlijk nog een half jaar duren. Hotel Braams is naar vastgoedbedrijf Orcom uit Meppel gegaan. Dat laat het hotel afbouwen om het daarna te verhuren aan een zorgpartij. De koopovereenkomst gaat volgens Orcom op 1 juli in.

Brandveiligheid

Het vastgoedbedrijf van de Brouwers heet BroGeMa Real Estate. Marriëtte Brouwer was de eigenaresse van thuiszorgorganisatie De Buurtzuster, dat in december failliet ging. De Buurtzuster verleende ook zorg aan de bejaarde bewoners met dementie in woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout. De IGJ plaatste het zorgbedrijf onder verscherpt toezicht. Omdat moederorganisatie De Buurtzuster al failliet was, lag de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg bij de curator. Ook de gemeente Tynaarlo had het pand in Zuidlaren in het vizier, vanwege de slechte brandveiligheid. In het woonzorgcentrum verbleven op het laatst 21 ouderen met dementie.

Onderzoek

Curator Jeroen Reiziger doet nog steeds onderzoek naar de failliete De Buurtzuster. De Buurtzuster zou voor meer dan zeven ton aan bedrijfjes van de Brouwers hebben geleend. Ook ging er bijna een ton naar hun privérekening. Uit het meest recente verslag van de curator blijkt dat ruim vijftig schuldeisers zich hebben gemeld. Bij elkaar vorderen zij een bedrag van bijna 2,5 miljoen euro van De Buurtzuster.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top