ACTUEEL

Transport tijdelijke ok's Atrium strandt bij Maasbracht

Een  transport vanuit Amsterdam van tijdelijke operatiekamers voor het Atrium MC in Heerlen is twee dagen geleden gestrand op de A2 bij Maasbracht. Woensdagochtend haalde Rijkswaterstaat het transport van de snelweg, omdat de meer dan vijf meter brede wagens met de ok's tijdens de spits files veroorzaakten, zei een woordvoerster van Rijkswaterstaat donderdag. Transporteur Wagenborg spreekt van een menselijke fout.

Transportvergunningen

Volgens de vergunning mogen de ok's alleen tussen 22.00 uur en 06.00 uur vervoerd worden. Maar ook woensdagavond kreeg de transporteur geen toestemming om door te rijden. Sindsdien staat het transport stil op een doodlopende weg naast de A2. De provincie Limburg heeft inmiddels toestemming gegeven voor transport via de provinciale wegen, mits het vervoersbedrijf de schade betaalt die daar misschien het gevolg van is, zei een woordvoerder van de provincie. Wel moet daarvoor eerst bekeken worden via welke wegen het transport mogelijk is.

Menselijke fout

Atrium MC zet een aantal tijdelijke ok's neer nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de bestaande operatiekamers sloot wegens een te groot risico van besmetting. In Brunssum wordt vanaf volgende week weer geopereerd. Transporteur Wagenborg laat weten dat de route “meer effectieve rijtijd in beslag heeft genomen dan werd verondersteld. Oorzaak is een menselijke fout.” De transporteur laat weten de overige units via binnenschepen te vervoeren tot in Maastricht. “Deze af te leggen route kent geen obstakels. Na ontheffingsverlening van de Rijksdienst en Provincie zullen deze transporten komende vrijdag en zaterdag uitgevoerd worden.” (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top