ACTUEEL

Ondernemerschap en innovatie in de zorg

Meer ruimte voor ondernemerschap in de zorg was de afgelopen jaren het beleid van de overheid. Na de val van het kabinet gaan nu geluiden op om terug te keren naar een aanbodgestuurd systeem. Het zou jammer zijn als de overheid de goede dingen die het ondernemerschap ons in de zorg heeft gebracht over het hoofd ziet. Zo zien we dat er in het zorgaanbod nieuwe initiatieven zijn ontstaan die de patiënten kwalitatief betere en goedkopere zorg bieden. Bijvoorbeeld bij gespecialiseerde klinieken of private initiatieven in de gehandicaptenzorg.

Ondernemerschap in de zorg

ABN AMRO spant zich in om het ondernemerschap in de zorg een stap verder te helpen. Dat doen we door samen met onze klanten te werken aan gezonde ondernemingsplannen. Met de juiste financieringen, een efficiënt betalingsverkeer en een zorgvuldig rentemanagement helpen wij onze klanten in onrustige tijden. Daarnaast leveren we bijvoorbeeld ook een bijdrage aan ondernemerschap in de zorg met het Health Innovation Fund, waarin ook Achmea en Mediq deelnemen. Het fonds investeert in innovatieve bedrijven in de zorg waarin technologie vaak een belangrijke rol speelt.

Contact

Wij gaan graag met u in gesprek over ondernemerschap in de zorg.
Kijk op www.abnamro.nl/zorg of neem contact op met:
Linze Dijkstra, sectordirecteur zorg
Email: linze.dijkstra@nl.abnamro.com
Telefoon:030 2327389

Novicare

Een van de investeringen van het Health Innovation Fund is Novicare. Novicare verzorgt de paramedische en medische voorzieningen van verpleeghuizen. Deze voorzieningen worden naar verwachting de komende jaren overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet. Daarmee ligt het steeds minder voor de hand om als verpleeghuis zelf dergelijke diensten te leveren. De kwaliteit en de efficiency verbeterd door uitbesteding en de medewerkers van Novicare hebben een afwisselender en uitdagendere functie dan wanneer zij binnen een verpleeghuis werken. Bovendien maakt de aanpak van Novicare het mogelijk dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen door ze ook in de thuissituatie specialistische medische zorg te bieden. Bij Novicare werken inmiddels 25 mensen.
Voor meer informatie: www.novicare.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top