ACTUEEL

Omstreden chirurg spreekt van lastercampagne

Voor het eerst heeft de omstreden cosmetisch arts Rock Goerdin van de Haagse CityKliniek gesproken over de aantijgingen dat hij bij tientallen vrouwen een mislukte borstvergroting zou hebben uitgevoerd. Dat zou onder meer komen omdat hij onvoldoende alert was op de hygiëne. Dit is niet waar, stelt de arts in EenVandaag.

Ziekenhuisbacterie

“Als ik maar voor 1 procent het vermoeden had gehad dat er bij mij een ziekenhuisbacterie was, had ik alle ingrepen geannuleerd.” Hij meent dat er een lastercampagne tegen hem wordt gevoerd. Als de rust is weergekeerd, wil hij weer aan de slag. “Ik hou intens veel van dit vak, ik doe dit met verve, ik weet wat ik kan.”

Medische Tuchtcollege

Het Medische Tuchtcollege bekijkt momenteel of Goerdin uit zijn ambt gezet moet worden. Het OM onderzoekt of er voldoende feiten zijn om een strafzaak tegen hem aan te spannen.

Eerdere schorsing

Goerdin, die de verminking van meerdere vrouwen ontkend, werd in 2004 door het medisch tuchtcollege voor zes maanden geschorst als gynaecoloog. In 2001 kreeg de arts ook al een waarschuwing van het tuchtcollege. Hij had toen bij een vrouw baarmoederhalskanker over het hoofd gezien.

Video Rock G. in Eenvandaag

sitestat

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top