ACTUEEL

Magnetisch veld lanceert patiënt in MCH Westeinde

Een 64-jarige invalide patiënt is in het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde, in Den Haag met zijn metalen bed gelanceerd door een magnetisch veld. De man moest een hersenscan ondergaan vanwege een lichte beroerte. Toen twee verpleegkundigen de mri-kamer binnenliepen terwijl het apparaat aan stond, werd het bed opgetild en de man van het bed geslingerd. Dat meldt De Telegraaf.

Schuld bij ziekenhuis

Een woordvoerster van het MCH Westeinde stelt dat de schuld bij het ziekenhuis ligt. De verpleegkundigen hadden de kamer niet mogen ingaan terwijl het apparaat aan stond. Het ziekenhuis hoopt met een pasjessysteem dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Het ziekenhuisbed zat na het incident nog vijf dagen lang tegen de scanner aangeplakt.

Nazorg Westeinde ziekenhuis

De patiënt, Nico de Rover, heeft naast hoofdpijn, schrammen en kneuzingen ook psychische schade opgelopen. In De Telegraaf zegt hij: “Ik ben enorm geschrokken en doe ’s nachts geen oog meer dicht. Ik zit bij een psychiater, maar dat heb ik allemaal zelf moeten regelen. De nazorg bij het ziekenhuis is bedroevend. Sterker, ze hebben ze me ook meermalen verteld dat ik het verhaal niet aan de grote klok mocht hangen.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top