ACTUEEL

Parlement definitief akkoord met zorgwet Obama

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is donderdagavond akkoord gegaan met een reeks aanpassingen van de zorgwet die president Barack Obama dinsdag heeft getekend. Het pakket amendementen was eerder door de Senaat goedgekeurd. Daarmee is de hele zorgwet nu definitief door het parlement (Congres) geloodst, nadat het Huis zondag al had ingestemd met de wet.

Zorgverzekering in VS

Zo'n 32 miljoen nu nog onverzekerde Amerikanen moeten door de omstreden hervorming van het zorgstelsel een zorgverzekering krijgen. De triomferende Obama sprak na de stemming zondag over een overwinning voor het Amerikaanse volk, zijn Democratische Partij noemde het een historische beslissing.

Tegenstand Republikeinen

De Republikeinen zijn fel tegen de nieuwe wet. Zij vinden dat de overheidsbemoeienis te groot wordt en vrezen voor de enorme kosten. (ANP)

Bekijk het NOS-item over de zorgwet

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top