ACTUEEL

Zoon vecht toegangsverbod verzorgingshuis aan

Acht personeelsleden van verzorgingshuis Vredewold in Leek hoeven niet deel te nemen aan een openbaar getuigenverhoor. De zoon van één van de bewoonsters van het verzorgingshuis eiste het verhoor, maar de rechtbank ziet hier de noodzaak niet van in. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Toegangsverbod in Vredewold

Klaas van der Wijk (57) uit Midwolde kreeg een toegangsverbod opgelegd in Vredewold. In oktober 2009 zou hij fysiek en verbaal zijn uitgevallen naar het personeel in Vredewold toen bleek dat zij onder meer een stoffer en blik van zijn moeder hadden kwijt gemaakt. Vervolgens kreeg hij een toegangsverbod van een jaar. In een kort geding oordeelde de rechter dat dit verbod gerechtvaardigd was, aldus het Dagblad van het Noorden. Het toegangsverbod was oorspronkelijk een jaar geldig, de rechter heeft het verbod echter per 15 februari opgeheven.

Fysiek geweld

Van der Wijk beweert nooit fysiek geweld te hebben gebruikt en eiste daarom het openbaar getuigenverhoor. Hij is van mening dat de uitspraak van de rechter in het kort geding gebaseerd is op onjuiste verklaringen van personeelsleden. Van der Wijk kan een bodemprocedure beginnen om alsnog zijn gelijk te halen. De advocaat wil echter eerst de moeder van zijn cliënt raadplegen over eventuele vervolgstappen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top