Vastgoed

Miljoenen voor Maastrichtse medische innovaties

Investeerders steken 7,4 miljoen euro in Medace BV om medische innovaties sneller en efficiënter naar de patiënt te brengen. Medace gaat zich op de Brightlands Maastricht Health Campus als zelfstandige onderneming vestigen. Met hulp van de gemeente Maastricht worden in een bestaand pand tweeduizend vierkante meter lab-en cleanrooms gerealiseerd.

Dat meldt Medace op 21 mei. De financiers zijn Universiteit Maastricht Holding, LIOF, Maastricht UMC+, Brightlands Health Campus, Brightlands Chemelot Campus en de provincie Limburg.

Het dienstverleningsmodel dat Medace hanteert is ontwikkeld binnen het Chemelot Institute for Science & Technology (InSciTe). Hier werken onderzoekers en ondernemers zij-aan-zij om veelbelovende biomedische ideeën uit de academische setting door te vertalen naar nieuwe producten en therapieën voor patiënten.

Cleanrooms

Medace begeleidt klanten om zelf hun concept tot een medisch product te ontwikkelen. In de nieuwe omgeving biedt Medace een werkomgeving met een ISO-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem met cleanrooms, apparatuur, trainingen, professionals, en ook kantoorruimtes. Medace zal vanaf 1 januari op de nieuwe locatie zo’n twintig bedrijven en academische ontwikkeltrajecten tegelijkertijd kunnen begeleiden, gericht op ontwikkeling van biomedische materialen, implantaten, celtherapie en regeneratieve geneeskunde.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top