ACTUEEL

IGJ stopt verscherpt toezicht op Zorghuis Roermond

De IGJ heeft het verscherpt toezicht op Zorghuis Nederland Holding BV, locatie Roermond opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van de zorg is voldoende verbeterd en de inspectie heeft er vertrouwen in dat Zorghuis Roermond nog verder zal verbeteren.

Dat meldt de inspectie op 23 mei. Zorghuis Roermond is een kleinschalig woonzorgcentrum met ruimte voor maximaal 21 mensen die zorg nodig hebben. De zorgvraag van de bewoners is divers. Er wonen mensen met dementie, maar ook mensen die fysieke gezondheidsproblemen hebben.

Verbeterkracht

In november 2018 stelde de inspectie Zorghuis Roermond onder verscherpt toezicht. Er waren verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. Na het instellen van het verscherpt toezicht heeft de IGJ een aantal resultaatverslagen ontvangen van Zorghuis Roermond. Ook bezocht de inspectie de zorgaanbieder twee keer. Bij het tweede bezoek, op 25 april, zag de IGJ dat Zorghuis Roermond voldoende verbeterkracht heeft om de ingezette verbeteringen door te blijven voeren. Daarom wordt het verscherpt toezicht opgeheven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top