ACTUEEL

Volgend kabinet besluit over uitvoering AWBZ

Demissionair minister Ab Klink van VWS schuift de beslissing over de uitvoering van de AWBZ door zorgverzekeraars door naar het volgende kabinet. De minister schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij de komende periode zal gebruiken om de besluitvorming voor te bereiden, zodat het nieuwe kabinet na de zomer een beslissing kan nemen.

Verkenning uitvoering AWBZ

Uiterlijk 1 april 2010 zou een besluit worden genomen over de uitvoering van de AWBZ. Volgens de minister ‘ligt het nu niet in de rede’ een besluit te nemen vanwege de demissionaire status van het kabinet en de af te ronden heroverwegingen. Klink schrijft: “Ik wil in deze demissionaire periode samen met ZN, VNG, cliëntenorganisaties en koepelorganisaties van zorgaanbieders verder verkennen op welke wijze door zorgverzekeraars goede invulling kan worden gegeven aan de service en informatievoorziening aan cliënten, zorginkoop en moderne administratieve organisatie, opdat cliënten meer zeggenschap krijgen en een hogere kwaliteit van zorg wordt bereikt.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top