ACTUEEL

Willem van Duin voorzitter Achmea Groep Eureko

Eureko, de grootste verzekeraar van Nederland, heeft Willem van Duin (48) woensdag  benoemd tot haar nieuwe bestuursvoorzitter. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht. Van Duin volgt Maarten Dijkshoorn op die op 2 januari is teruggetreden. Willem van Duin is sinds 2004 lid van de raad van bestuur.

Staat van dienst

Van Duin heeft een lange staat van dienst binnen Eureko. Hij was onder andere directievoorzitter van de Achmea-divisie Zorg, directievoorzitter Centraal Beheer Bedrijven en hij was directielid van zorgverzekeraar Groene Land Achmea. Eind vorig jaar werd Van Duin benoemd tot voorzitter van het Verbond van Verzekeraars. Ook is Van Duin vice-voorzitter van het bestuur van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.

Toekomst

Van Duin ziet de toekomst van Eureko met vertrouwen tegemoet: “We hebben sterke merken en een prachtige positie in de markten waarin we actief zijn. Daarbij is onze unieke coöperatieve identiteit een goed uitgangspunt om in deze moeilijke tijden aan de verwachtingen van onze stakeholders te voldoen."

Eureko

De raad van bestuur van Eureko bestaat verder uit vice-voorzitter en CFO Gerard van Olphen, Jeroen van Breda Vriesman, Danny van der Eijk en Thomas van Rijckevorsel. Euroka voert onder meer de merken Interpolis, Centraal Beheer Achmea en Zilveren Kruis Achmea.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top