ACTUEEL

Vlietland Coöperatie niet in hoger beroep tegen NMa

De leden van de Coöperatie Vlietland gaat niet in hoger beroep tegen het besluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat de coöperatie niet zonder vergunning verder mag. De leden starten in plaatst daarvan de vergunningprocedure. Dit meldt Zorgvisie.

Vergunningprocedure

Bestuurder van het Vlietland Ziekenhuis Gerrit-Jan van Zoelen denkt dat in beroep gaan tegen het negatieve besluit van de NMa alleen maar meer vertraging oplevert, terwijl de NMa haar standpunt waarschijnlijk toch niet verandert. Hij ziet meer heil in de vergunningprocedure: “Dat zou kunnen betekenen dat we iets aan de inrichting van onze samenwerkingsvorm moeten doen. Maar dat zal dan om kleine wijzigingen gaan. Het betekent zeker niet dat de huisartsengroep of de verpleeghuizen uit de coöperatie zullen stappen om zo een vergunning te krijgen.”

Ketensamenwerking in zorgland

Van Zoelen hoopt dat de NMa hiermee de goede bedoelingen van de coöperatie inziet, maar beseft dat de autoriteit hen ook nog achteraf kan straffen. Hij zegt in Zorgvisie het nog steeds erg vreemd te vinden “dat iedereen in zorgland, inclusief minister Klink, de mond vol heeft van ketensamenwerking, terwijl wij dan weer moeten wachten op een vergunning. Dat kost geld, tijd en inspanning.” Voor de vergunning staat in principe 13 weken, maar Van Zoelen verwacht volgens Zorgvisie dat de procedure meer tijd in beslag zal nemen.

Problemen

De MNa ziet problemen in de deelname van de huisartsen aan de coöperatie, omdat deze hun patiënten dan zouden verwijzen naar het Vlietland Ziekenhuis en zodoende de regionale marktpositie van het ziekenhuis zouden versterken. Verder ziet de NMa problemen op de markten voor ziekenhuiszorg, de markt voor verpleeghuiszorg en de markt voor zorgverzekeringen in de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top