ACTUEEL

VGN biedt loonsverhoging van vijf procent in gehandicaptenzorg

De werkgevers in de gehandicaptenzorg zijn bereid een loonsverhoging van vijf procent te bieden. De vakbonden denken na over een tegenvoorstel. Op 28 juni worden de onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuwe cao gehandicaptenzorg voortgezet.

Dat meldt werkgeversvereniging VGN op 6 juni. Het bod van de VGN bestaat uit de inzet van de volledige, beschikbare loonruimte van vijf procent, met een looptijd van twee jaar voor de nieuwe cao vanaf 1 april 2019. Daarbij kan over de genoemde periode een gefaseerde loonstijging worden doorgevoerd, die overeenkomt met de gemiddelde loonsverhoging in Nederland. Eerder stelde VGN niet meer dan 2,8 procent financiële ruimte in de cao-onderhandelingen beschikbaar, wat reden was voor vakbonden FNV, CNV, NU’91, FBZ om actie te voeren.

VGN stelt ook voor om te investeren in de bevordering van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De inzet is daarbij dat medewerkers bekwaam, gemotiveerd en gezond werken én blijven werken in de gehandicaptenzorg.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Marcel

8 juli 2019

Waarom is er altijd zo’n gedoe bij de cao onderhandelingen bij de gehandicaptenzorg. kijk wat een mooie cao bij de ggz ligt. Zijn wij dan zoveel minder als onze collega’ s bij de ggz .
Vakbond laat je niet afschepen

Marleen van alebeek

20 augustus 2019

Jullie zijn helemaal niet minder als wij, mensen van het GGZ! Jullie verdienen ook een mooie cao net zoals die van het GGZ. Kom op mensen van de gehandicaptenzorg en de vakbond dat moet jullie ook lukken! Zeker weten!

Top