ACTUEEL

Post: acceptatieplicht zorgverzekering VS is irreëel

Amerikaanse zorgverzekeraars zullen creatieve oplossingen zoeken om dure verzekerden te lozen, stelt emeritus hoogleraar sociale geneeskunde Doeke Post in een opiniestuk in Trouw. Post verwacht dat de zorgverzekeraars in Amerika de acceptatieplicht niet kunnen waarmaken.

Publiek systeem

Volgens Post hebben de Republikeinen gelijk als ze stellen dat de zorg in Amerika onbetaalbaar wordt door het zorgplan van president Barack Obama. Iedereen leunt met de invoering van het plan op de overheid, vinden de Republikeinen. Daarnaast zijn Amerikaanse zorgverleners en verzekeraars gewend ‘flink te verdienen’. Post stelt dat het nieuwe zorgstelsel geen publiek systeem is en dat de macht van de verzekeraars niet is gebroken.

Elimineren dure verzekerden

De hoogleraar schrijft in Trouw: “Het is en blijft ook een door verzekeraars gestuurde sector. De markt in de gezondheidszorg domineert.” Post is van mening dat de zorgverzekeraars de acceptatieplicht niet kunnen waarmaken vanwege het uitblijven van een vereffening. In Nederland ontvangen zorgverzekeraars een compensatie voor meer ouderen of chronisch zieken. Daarom zullen de Amerikaanse zorgverzekeraars op zoek gaan naar manieren om dure verzekerden alsnog buiten te sluiten. Volgens Post kunnen de verzekeraars daarbij op steun rekenen van de Republikeinen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

aWWLaVEtDwJW

1 maart 2011

U1w5Ou <a href="http://oczfczizqjqd.com/">oczfczizqjqd</a>, [url=http://gosmiqyimvfg.com/]gosmiqyimvfg[/url], [link=http://dmodoslzrtqx.com/]dmodoslzrtqx[/link], http://bpkjuvvftnbu.com/

Top