Finance

Ombudsman vraagt NZa antwoord op kostenonderzoek

De Nationale ombudsman wil van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) duidelijkheid wat ze met de kritiek van huisartsen en huisartsenorganisaties op het Kostenonderzoek 2008 heeft gedaan. Dat schrijft Alex Brenninkmeijer in een brief aan de NZa. Dit meldt MedNet.

Andere aanpak

Daarnaast wil de ombudsman weten of de NZa het onderzoek een volgende keer anders aan zou pakken. Volgens Brenninkmeijer hebben de huisartsen deelname aan het onderzoek als zeer belastend ervaren. Zij vonden het onderzoek echter wel zeer belangrijk gezien de consequenties die het kon hebben. De uitkomsten van het Kostenonderzoek 2008 werden in april 2009 gepresenteerd.

Geen verder onderzoek

De ombudsman doet geen verder onderzoek, omdat de kritiek van de huisartsen vooral over de inhoud en de opzet van het onderzoek gaat. Dat zijn beleidskeuzes waarover de ombudsman zich niet mag uitlaten en bovendien is het inmiddels te lang geleden dat het Kostenonderzoek werd uitgevoerd.

Reactie NZa

De NZa zegt in een eerste reactie op MedNet dat ze achter het eigen Kostenonderzoek 2008 blijft staan. De informatievoorziening was op orde en de huisartsen konden begeleiding krijgen bij het invullen. De NZa zegt later deze week met een officiële reactie te komen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top