HRM

Rechter maakt einde aan ruzie abortuskliniek Zwolle

De rechter moest er aan te pas komen om een ruzie binnen het bestuur van abortuskliniek Stimezo op te lossen. Die heeft nu bepaald dat er nieuwe bestuursleden bij kunnen komen.

Dat werd namelijk tegengehouden door twee geschorste oud-leden van het bestuur. Stimezo kampt volgens De Stentor al meer dan een jaar met arbeidsconflicten en personeelsverloop sinds de komst van een nieuwe directeur. Het verpleegkundig personeel zou vinden dat er, door alle wisselingen van personeel en onduidelijkheid over de werkwijze, niet meer patiëntveilig gewerkt werd. Twee bestuursleden speelden deze klachten direct door naar de Inspectie Gezondheidszorg. Dat leverde hen een schorsing op. Sindsdien is het bestuur uit elkaar gevallen. De twee oud-leden probeerden te voorkomen dat er weer andere bestuursleden van de ‘oude garde’ bij zouden komen, omdat zij niet zouden bijdragen aan de  frisse start die de kliniekj zo nodig heeft. Ook al toonde de rechter er begrip voor, deze koos toch voor de continuïteit van de stichting. Het bestuur wordt nu aangevuld met drie voorgedragen mensen.

Stimezo staat officieel onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg, die er onlangs een onderzoeksrapport over uitdeed, waarin ze pleitte voor verbeteringen in de kliniek. Volgens de advocaat van het bestuur heeft de inspectie inmiddels aangegeven dat de kliniek nu goed draait en dat er op dit moment geen veiligheidsrisico’s zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top