Tech

Product Philips gebruikt voor NASA-onderzoek

De SmartSleep Deep Sleep Headband van Philips is geselecteerd voor onderzoek naar het verbeteren van de slaap van astronauten. TRISH, een door ruimteorganisatie NASA gefinancierd onderzoeksinstituut, gaat de speciale hoofdband van Philips gebruiken bij twee studies naar gezondheid in de ruimte.

Gedurende twee maanden zullen 24 proefpersonen thuis het staaltje techniek van het Nederlandse concern gebruiken. Dagelijks zullen zij worden onderworpen aan allerlei testen. Daarnaast zal er een laboratoriumproef plaatsvinden waarbij meerdere slaapomstandigheden van ruimtevluchten worden nagebootst. Daaraan worden twaalf proefpersonen onderworpen, die allen de Deep Sleep-hoofdband dragen.

De hoofdband van Philips is een slimme toepassing om de kwaliteit van de diepe slaap te verbeteren voor mensen die onvoldoende slaap krijgen. Het product kwam in de Verenigde Staten vorig jaar al op de markt.

TRISH richt zich op onderzoek naar gezondheid in de ruimte. Aan de betreffende studies werken ook onderzoekers van de University of Pennsylvania mee. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top