ACTUEEL

Run op stimuleringsgeld kleinschalige zorg

De stimuleringsregeling voor kleinschalige zorg voor dementerenden bezwijkt onder eigen succes. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) meldt dat de half februari opengestelde regeling nu al ruim overtekend is.

Impuls

De regeling wil een impuls geven aan het kleinschalig organiseren van zorg voor mensen met een psychogeriatrische aandoening. Hiertoe is ruim 65 miljoen euro beschikbaar gesteld, verdeeld over drie jaar: 18 miljoen voor 2009, bijna 25 miljoen voor 2010 en ruim 22 miljoen voor 2011.

Beoordeling

Sinds de publicatie van de regeling afgelopen maand zijn zoveel aanvragen ingediend dat deze de beschikbare middelen voor 2009 en 2010 overstijgen. De NZa behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Aanvragen die het budget overstijgen kunnen niet worden gehonoreerd. De NZa adviseert om de aanvragen voor 2011 zo snel mogelijk in te dienen. Hoewel deze aanvragen pas volgend jaar worden beoordeeld, geldt ook hier het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Carla

30 maart 2010

Tuurlijk wie het eerst komt het eerst maalt.

Grote organisaties hebben hiervoor mensen in dienst die alle subsidiestromen afstruinen. De kleine organisatie heeft het nakijken.

Wederom een geld over de balk smijten verhaal.

Bierens

1 april 2010

Beste Carla! Kijk eens op www.choconsultants.nl

Wij kunnen je helpen. Wij begeleiden veel, met name kleinere, zorginstellingen met het verwerven van subsidies. Bovendien zijn wij een klein bureau, kunnen we daarom de kosten goed beheersen, waardoor we geen hoge vergoedingen hoeven te vragen. Voor deze beleidsregel verwacht ik echter niet veel meer te kunnen betekenen. Nog een weekje ofzo en 2011 is ook overtekend.

Top