ACTUEEL

Eerste duit Nederland tegen superbacteriën

Nederland steekt 4,5 miljoen euro in een nieuw fonds voor de strijd tegen bacteriën die bestand zijn tegen antibiotica. Die eerste bijdrage moet andere landen over de streep trekken om ook geld in het fonds te storten.

Nederland probeert het voortouw te nemen in de strijd tegen resistente 'superbacteriën'. Die maken jaarlijks honderdduizenden slachtoffers, zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg), die deze week een veertigtal landen ontvangt om samen resistentie terug te dringen. Artsen staan machteloos en moeten toezien hoe een simpele ontsteking een dodelijke afloop krijgt, waarschuwt Bruins.

De minister wil dat tegengaan door nieuwe antibiotica te maken en medicijnen ook beter te gebruiken, zodat ziekteverwekkers niet de kans krijgen zich daartegen te wapenen. Dat laatste gebeurt vooral in ontwikkelingslanden. Het nieuwe fonds is er vooral voor hen.

Nederland trekt de komende jaren ook 5 miljoen euro uit voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Ronald Ruding

20 juni 2019

De oplossing voor o.a. MRSA bestaat al gewoon, meestal gewoon met de standaardcocktail stafylokokken aureus virussen te bestrijden tegen de diverse variaties stafylokokken aureus bacteriën. NB uitgevonden door het Pasteur Instituut tegelijk met de antibiotica. Antibiotica was echter makkelijker en breder in te zetten, alles ging er meteen mee dood, hetgeen nu dus het nadeel blijkt... en het was makkelijker te patenteren wat met de bacteriofagen niet mogelijk is, wel afgeleide stofjes worden nu gepatenteerd, o.a. een smeerseltje tegen acne, puistjes en bepaalde huidontstekingen door de stafylokokken aureus. Dat stofje wordt echter gemaakt door een bacteriële virus dat al 4 miljard jaar in evolutionaire strijd is met hun "slachtoffer" de arme bacterie! Zo dus ook de stafylokokken aureus.

Algemeen bekend verondersteld, maar op een of andere manier komt het toch niet door de dikke platen voor de koppen van medici heen!!! Een toch onverdachte bron te noemen: Antoinette Hertsenberg in het programma "Dokters van Morgen". In Brussel wordt het zelfs al gemaakt! In Duitsland ook! Er staan honderden wetenschappelijke onderzoeken op https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=bacteriophage+therapy+Staphylococcus+aureus Reeds 142 resultaten te zien als men zoekt op de termen bacteriophage therapy Staphylococcus aureus. In de afgelopen 5 jaar!!! totaal meer dan 450 resultaten.
NB: 179 resultaten vind ik op bovengenoemde VS overheidswebsite met de zoektermen "bacteriophage therapy MRSA" en dan in de afgelopen 5 jaar (!). Met medische onderzoeken met in het kort sowieso antwoord op de vraag of de therapie een kans maakt of een doorgeprikte luchtballon is.

2 of the most recent episodes of the program of "Dokters van Morgen" (doctors tomorrow) with Antoinette Hertsenberg about bacteriophages, 1st one is in Georgia:

2017: https://www.npostart.nl/dokters-van-morgen/24-10-2017/AT_2084798
2019: https://www.npostart.nl/dokters-van-morgen/05-02-2019/AT_2114969

PS, shame on the medical sector and the international farmaceutical maffia/lobby, especially that of The Netherlands!

Ronald Ruding

20 juni 2019

Oh ja, die standaard cocktails kun je zonder recept gewoon kopen voor een paar euro's in elke apotheek in Rusland en vooral Georgië!!!

Peter Kapitein

21 juni 2019

Waarom toch altijd maar commissies, werkgroepen, denktanks, adviesgroepen en wat dies meer zij, die over onderwerpen in de zorg spreken en de patiënten er niet bij betrekken. Het geeft ons het gevoel dat er over ons gesproken wordt en niet met ons. En ja; u kent heus wel een patiënt en hebt met haar gesproken en bent natuurlijk zelf op enig moment ook patiënt. En toch;
‘If you’re not at the table, you’re on the menu.’

Zorg wordt beter en goedkoper door een bestuur met een patient advocate, een verpleegkundige, een dokter en een accountant.


Peter

Top