ACTUEEL

Online lotgenotencontact bij depressie

Het Expertisecentrum Depressie van Pro Persona, de Depressie Vereniging en de afdelingen Psychiatrie en REshape Center van Radboudumc zijn een nieuwe online community gestart: Depressie Connect. Daarmee willen ze de kennis en ervaringen van mensen die een depressie hebben gehad inzetten voor anderen.

Depressie Connect is vanaf 20 juni te bezoeken op de site van de Depressie Vereniging. Bezoekers moeten zich eerst aanmelden. De community is mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw.

Naasten

Ervaringsdeskundigen, naasten en professionals hebben het platform samen ontworpen. Aan de technische realisatie gingen interviews en groepssessies vooraf. Er is ook een aparte community voor naasten ontwikkeld.

Lotgenotencontact

Mensen die te maken hebben met depressie en die behoefte hebben aan lotgenotencontact kunnen zich aanmelden. In de community komen thema’s aan bod als de impact van depressie op je relatie en sociale leven, de angst voor terugval, herstel, zingeving of daginvulling. Zorgverleners kunnen niet meekijken op het platform. Er zijn drie community-managers die meekijken, en het verloop van discussies monitoren.

Er staat nu een eerste versie online. De initiatiefnemers gaan de community en de gebruikerservaringen steeds evalueren om te kunnen doorontwikkelen en aan te sluiten op de behoeften van gebruikers.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

hans

22 juni 2019

Het lukt mij niet om mij aan te melden voor depressie-connect

Top