ACTUEEL

Storing KPN hindert huisartsen en apotheken

Een onbekend aantal huisartspraktijken en apotheken in Nederland zijn dinsdagochtend getroffen door een storing in het netwerk van KPN. Ze hebben geen inzage meer in hun patiëntendossiers en de agenda met afspraken.

Zorgapplicaties

Volgens een woordvoerder van Pharma Partners in Oosterhout die de zorgapplicatie beheert voor 2500 huisartspraktijken en negenhonderd apotheken, is onduidelijk hoelang de storing gaat duren. Pharma Partners bedient ruim een kwart van alle huisartsen en bijna de helft van de apotheken in Nederland.

Huisartsen onthand

De huisartsen zijn behoorlijk onthand, maar kunnen hun patiënten nog wel helpen, zegt een assistente van huisartsenpraktijk Van Rhijn in Oosterhout. Hoewel alle administratie eruit ligt, merken de patiënten er niet zo heel veel van. “Misschien als ze later op de dag een vervolgafspraak hebben bij de apotheek om hun recept op te halen.”

Hinder

Een woordvoerder van KPN kon desgevraagd geen antwoord geven op de vraag of ook andere organisaties en bedrijven door de storing zijn getroffen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top