ACTUEEL

Chiel Bos is nieuwe voorzitter SAN

Chiel Bos is de nieuwe voorzitter van de SAN, de landelijke branchevereniging van huisartsenlaboratoria en medisch diagnostische centra. Bos is de eerste externe voorzitter van de SAN. Hij volgt interim-voorzitter Wim Rutten op.

Vertrek Wim Rutten

Rutten heeft na het verlopen van de zittingstermijn van de vorige voorzitter, Luc Harms, tijdelijk het voorzitterschap van de SAN op zich genomen. Rutten was voor Harms eveneens voorzitter van de SAN. Gedurende de interim-periode van Rutten is de vereniging op zoek gegaan naar een onafhankelijke voorzitter. Omdat de SAN twee soorten leden kent, zelfstandige stichtingen en diagnostische centra die onderdeel uitmaken van een ziekenhuis, is het volgens de vereniging van belang dat er een onafhankelijke voorzitter boven de twee partijen staat.

Loopbaan Chiel Bos

Bos werkt als zelfstandig adviseur. Hij is ondermeer voorzitter van de Taakgroep organisatie zwangerschap en geboorte, kwartiermaker leerstoel e-health Vrije Universiteit Amsterdam, lid van de Raad van Advies Vereniging voor Verplegenden en Verzorgden en vice-voorzitter Landelijke Regieraad Kwaliteit van Zorg. Voorheen was hij directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top