ACTUEEL

Directeur St. Jans Gasthuis: onrust onterecht

Er is geen reden tot zorg over het St. Jans Gasthuis in Weert, meent directeur Hans de Jong. Ouderenbond KBO Limburg vreest voor de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in de regio.

Afbreuk aan zorgtaken

Volgens KBO Limburg komen veertig arbeidsplaatsen te vervallen nu Loek Winter geen aandeelhouder wordt van het St. Jans Gasthuis. Daarnaast staat het ziekenhuis er financieel niet goed voor. In een brief aan de raad van toezicht en de raad van bestuur schrijft de oudenbond: “Wij hebben de indruk dat er in de ziekenhuiszorg momenteel eerder sprake is van een tekort dan van boventalligheid. We kunnen ons niet voorstellen dat deze plannen geen afbreuk doen aan primaire zorgtaken.” De Jong stelt echter volgens lokale omroep 3ML dat het ziekenhuis in Weert juist toekomst heeft.

Ontwikkelingen St. Jans Gasthuis

Jan Broeke, voorzitter van KBO Midden-Limburg, zegt gerustgesteld te zijn na een bijeenkomst met De Jong. Broeke spreekt van een openhartig gesprek tussen beide partijen. De ouderenbond blijft de ontwikkelingen wel kritisch volgen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top