ACTUEEL

Spijkenisse Medisch Centrum krijgt eigen bestuurlijk boegbeeld

De aansturing van Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) wordt met ingang van 1 december 2019 gewijzigd. De huidige duale aansturing maakt plaats voor een eenhoofdige raad van bestuur in de persoon van Paul van der Velden. Doel is om SMC een “eigen boegbeeld en onafhankelijk bestuurder” te geven.

Spijkenisse MC wordt momenteel bestuurd door bestuursvoorzitter Peter Langenbach van het Maasstad Ziekenhuis en Van der Velden, die tevens lid is van de raad van bestuur van CuraMare en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Per 1 december zal Van der Velden deze rol neerleggen, terwijl Langenbach terugtreedt als bestuurder van SMC.

Onafhankelijk

Met de bestuurlijke herinrichting krijgt SMC “een duidelijk eigen boegbeeld en onafhankelijk bestuurder”. In de loop van 2020 zal ook een tweede bestuurder worden geworven. Deze zal na een inwerkperiode Van der Velden opvolgen, die dan met pensioen gaat. Door deze geleidelijke overgang is de continuïteit gewaarborgd.

Het Spijkenisse Medisch Centrum staat inmiddels goed op de kaart. De positieve financiële resultaten van de afgelopen drie jaar laten dit ook zien en de patiënttevredenheid is hoog. Onder het motto ‘zorg dichtbij waar het kan en verder weg als het moet ‘ hebben Langenbach en Van der Velden de afgelopen jaren samen met alle medewerkers  SMC een duidelijk profiel gegeven met een sterke inbedding in de regio.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top