ACTUEEL

Artsen en apothekers overtreden regels voor medicijnen

Artsen en apothekers overtreden wet- en regelgeving om medicijntekorten op te vangen. Dat bevestigen meerdere artsen en apothekers aan de onderzoeksredactie van RTL Nieuws.

Geneesmiddelen die over de datum zijn, worden bijvoorbeeld toch verkocht, en naamstickers van teruggebrachte medicijnen worden eraf getrokken. Vervolgens worden de medicijnen meegegeven aan andere patiënten.

Dit blijkt uit gesprekken van RTL Nieuws met negen apothekers en verslavingsartsen. De afgelopen jaren worden zij steeds vaker geconfronteerd met tekorten van allerlei medicijnen. De meeste artsen en apothekers doen hun verhaal anoniem. (ANP)

Onderzoek

Minister Bruins van Medische Zorg wil onderzoek laten doen naar het 'gesjoemel' met medicijnen, om een idee te krijgen van de omvang van het probleem. Hij gaat de betrokken artsen en apothekers volgens RTL Nieuws niet op de vingers tikken. "Ik vind het niet ideaal dat dit gebeurt, maar ik kan er wel begrip voor opbrengen", zegt hij tegen het nieuwsplatform. "Ik vind het heel goed dat artsen en apothekers dit aankaarten." 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top