ACTUEEL

OK-personeel en directies negeren verzoek rechter

Anesthesie- en operatiemedewerkers van vijftien ziekenhuizen in Zuid-Nederland en de directies van de ziekenhuizen geven geen gehoor aan het verzoek van de rechter in Den Bosch. De rechter wil dat de partijen onder leiding van een mediator hun geschil over de aanpak van de werkdruk bij te leggen. Dat meldt BN de Stem.

Werkdruk

De werknemers willen het plan van de ziekenhuizen om gezamenlijk operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op te leiden en in te zetten ongedaan maken. De maatregel heeft volgens hen nauwelijks effect op de werkdruk. In een kortgeding kregen zij ongelijk, zij gingen daarop in hoger beroep.

Kartelvorming

De beroepsverenigingen vinden dat de directies van de ziekenhuizen met hen hadden moeten overleggen over het ok-convenant. Door dit te verzuimen, is er volgends de ok-medewerkers sprake van kartelvorming. In het convenant is geregeld dat ok-medewerkers in de betrokken ziekenhuizen voortaan eenzelfde beloning ontvangen. Zo wordt concurrentie voorkomen. De directies willen het geld dat zij uitsparen door geen extra toeslagen en premies bovenop de cao uit te betalen, investeren in het opleiden van extra personeel.

OK-convenant bespreken

Fred Lam, woordvoerder van de beroepsverenigingen, betreurt dat de ziekenhuisdirecties geen open gesprek willen aangaan om de problemen op de werkvloer aan te pakken. Willem Wiegersma, directielid van het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en woordvoerder namens de vijftien ziekenhuizen, zegt wel te willen overleggen, maar met het convenant als uitgangspunt. Wiegersma in BN de Stem: “We beginnen niet meer van voren af aan."

De uitspraak van de rechtbank in Den Bosch volgt op 4 mei.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top