Finance

Zorg stevent af op nieuwe tegenvaller

De kosten van de gezondheidszorg stijgen dit jaar met  600 miljoen euro meer dan voorzien. Dat meldt De Telegraaf op basis van anonieme bronnen. Een woordvoerder van het ministerie van VWS heeft de cijfers in grote lijnen bevestigd.

Overschrijding

Demissionair minister Klink van Volksgezondheid hield al rekening met een tegenvaller van één miljard euro. De overschrijding zal volgens De Telegraaf, die zich beroept op ingewijden, 600 miljoen euro hoger uitvallen en uitkomen op 1,6 miljard. Eind mei verschijnt de voorjaarsnota. Dan moet blijken wat de precieze cijfers zijn. Volgend jaar lopen de extra kosten op tot mogelijk 1,9 tot 2,5 miljard euro.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Carla

31 maart 2010

Alle clusterklungels en ambtenaren eruit, die eigen regeltjes en onuitvoerbare wetten bedenken. De zorg terug aan de arts/verpleegkundige/verzorgende.

T zal een miljardenbesparing opleveren.

Top